O jogi

O jogi

U svom nastanku, pre više hiljada godina, joga nije bila ni sport a nije se koristila ni kao terapija za lečenje, iako se u nekim spisima pojedine tehnike joge preporučuju za poboljšanje zdravlja i uspostavljanje zdravstvene ravnoteže. Ono što jeste cilj joge je dostizanje unutrašnje slobode ili mokše.

Danas, u većini evropskih zemalja joga se prepoznaje kao oblast sporta, ali i kao tradicionalni oblik pomoći ljudskom zdravlju.

S tim u vezi, joga danas sasvim opravdano postaje sve popularnija. Možemo je smatrati disciplinom samorazvoja kojom, uz redovno praktikovanje, postižemo psihofizičko zdravlje. Praktikovanjem tehnika joge unapređujemo naše zdravlje i vitalnost, oslobađamo se od stresa i napetosti koje se gomilaju tokom dana u čitavom telu, povećava se fleksibilnost mišića, zglobova, kukova – celog tela, gradi se i održava mišićna masa i povećava snaga mišića, poboljšava držanje tela (postura), poboljšava se cirkulacija krvi kroz telo, jača imunitet organizma i još mnogo toga.

Joga uravnotežava sve sisteme u organizmu i redovnim praktikovanjem vodi nas do našeg prirodnog stanja – stanja zdravlja.

Poruka osnivača

Ovde sam sa željom da svoja iskustva i znanja stečena iz oblasti joge prenesem i podelim sa svojim polaznicima kako bi osvestili punoću življenja i nastavili svoj put ka ispunjenijem životu.

Poštujući jedan od osnovnih principa joge, ahimsu – nenasilje, na časovima poštujemo različitosti i sve aktivnosti izvodimo u granicama prijatnosti. Negujemo osećaj da budemo zadovoljni postignutim i da iz tog doživljaja težimo da pomeramo svoje granice, kako na času tako i u svakodnevici.

Svi mi posedujemo potencijale da se razvijemo u neverovatna bića.

Duboko u sebi već znate način, a ja sam tu da vam kroz vođene časove joge u meditativnoj atmosferi časa kao i tokom meditacije, pružim podršku na vašem putu razvoja. A vi ste tu da kroz vas rastem i razvijam se i sama.

Dobrodošli.